Totalul afișărilor de pagină

luni, 15 septembrie 2014

Ultimile cuvinte

D R A G O N I_O N L I N E&Investigative Journalism
*****


 Sa nu uitam ca ultimile cuvinte ale britanicului au fost: ,,David Cameron, esti vinovat pentru executia mea'' Asadar, premierul britanic, om politic, si eu l-am prins cu derapaje de exprimare, erau usturatoare, se referea la oameni. Exprimarea prin viu grai poate fi la fel de devastatoare precum aceasta executie. De aceia trebuie sa ramanem in realitate cat mai multi, pentru a nu face gafe verbale care sa coste vieti omenesti. Eu ma abtin, nu-l ajut cu nimc pe cel umilit si decapitat. Nu doresc sa aduc un omagiu unei tari a carei oameni politici au multe derapaje de exprimare. Nu doresc sa iau parte la vorbe&vorbe... Nu am sa uit cum i-au umilit pe romanii mei! Pot sa gandesc ca asa au procedat si cu musulmanii, nu? E doliu national in Anglia? David Cameron face multa galagie, care iata costa vieti... Vorbeam, dar in acelasi timp am si scris, despre faptul ca, si NATO, face larma multa, nu prea are secrete, de secrete, ba mai mult se lauda ca face spionaj... Prea multe vorbe strecurate insistent si sfredelitor in strategiile de razboi, care in vremuri apuse si considerate a fi depasite, erau taciturne, codate... Dar azi toata lumea se lauda cu vorbele spuse de unii, ori de altii, ce mai conteaza ca ele decapiteaza oameni nevinovati...!
-Domnule Cameron, munca cu oamenii, nu e o arta a frizurii, munca cu oamenii presupune mult tact, multa analiza si evidenta, dar si perseverenta! Atunci cand te exprimi impotriva unui grup periculos, poti sa mori cu dreptatea in mana, cati nu au patit asta? Apoi ... a merge la razboi, ca la nunta, aduce ghinion, iata, dupa cum bine vezi... Ce drecu te apuci mata sa declari sus si tare ca dai in freza la niste mercenari, cand tu stii ca ai in acel teren oameni, patrioti, crestini... Inainte, te asiguri ca i-ai scos din acea zona, nu? Unii din politica Angliei, spuneau despre romani, nu demult, ca sunt bolnavi de diferite... si ca ii vor intoarce de la granita... Cand de fapt, si de drept, precum si uman ar fi fost sa ii luati de la granita in evidente si sa ii directionati catre cabinete de analize medicale. Orasul meu, mic, pana mai anii trecuti adapostea o droaie de oameni ai strazii, de care nimanui nu-i pasa. De cand scriu despre situatia inumana de a lasa oamenii sa bantuie pe strazi, flamanzi si bolnavi, iata s-au gasit solutii ca fiecare sa aibe un adapost. Britanii merg sa faca munca umanitara la capatul lumii, iar romanii mei mor de foame sub geamurile lor! Alt exemplu... un roman ajuns medic stomatolog... cu mare greutate si muncind la cabinet ore peste ore, aduna bani si merge voluntar in ARFICA, in timp ce romanii mai mult de jumatate din populatia tarii, nu-si permit un tratament stomatologic. Acum a initiat Guvernul urgente stomatologice, dar ani de-a randul oamenilor li s-a intors spatele. Modul acesta de a plange doar pentru unii si a marginaliza pe altii, arata cat de limitati pot fi acesti politicieni.
( Ionela Horge )


Citez, sursa net: „Acest britanic va plăti, Cameron, pentru promisiunea ta de a înarma Coaliţia împotriva Statului Islamic. Alianţa ta diabolică cu America va accelera doar distrugerea ta, iar rolul tău de căţeluş ascultător nu va face altceva decât să te atragă pe tine şi pe britanici într-un alt război sângeros”, spune, la rândul lui, un membru al grupării Statul Islamic.
http://m.rfi.ro/stiri-politica-52282-statul-islamic-revendica-decapitarea-unui-britanic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu