Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 5 noiembrie 2014

Iohannis accepta provocarea Leului Racoros

Detective jOUrnalist, Prezinta
Cuvinte ,,potrivite''

Episodul intalnirii

...zise snopul si apoi isi dete duhul! Cand cazu pe-o parte, asa alungit prins in cingatoarea de la brau, nimeri in pipirigul din mlastina... Cand sa isi ia ramas bun de la sufletul sau care-l tara dupa el intr-o perdea diafana, cu falduri,  o libelula verzulie si cu scafarlia neagra ii sopti in ureche;

Libelula: -Daca mori ai sa dai socoteala in fatza Domnului si loc in R A I nu vei avea, poate doar in purgatoriu... mai bine haieste-te si la prima rafala de vant care o fi mai spre seara asa, te anuntz eu, ti-i opinti si-i da sa te ridici.

Zis si facut.

 De cum se zburataci libelula nebunatica si incontrolabila, usor labila chiar, snopul prinse a gandi cum sa se tina de viatza pana spre inserare cand o aprea si vantul. Cu un ochi inrosit care nu mai vroia nimic privi sub dansul, atata umezeala nu a mai simtit decat era mic si se lupta cu coropisnitza comunista. Prinse a se ruga pe cand disperarea isi facu loc definitiv in sufletul sau, dar dintr-o data isi aminti de bunicul care il scutura in vant... Purta o cruce mare la gat, era din lemn si se zbatea in ritmul coasei. Tot cu ochii dupa cruce simti prima rafala de vant, venise dara sa il ajute. Am sa ma lupt cu leul cel tanar si racoros, ZISE S N O P U L; isi aminti ca nu poate ajunge la intalnire deoarece mlastina ii intrase pe sub piele, iar miezul boabelor de grau boloroseau de apa si inganau ceva despre viitoarea separare de taratza... cu sigurantza va urma!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu